Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skånes Simförbund
Sveriges bästa distrikt

Polokommittén: Ny ordförande
2018-05-13
Anette Baxmann
Polokommittén har nu fått en ny ordförande, tidigare kommittémedlem Anette Baxmann axlar nu manteln som ordförande i skånesims polokommitté. Vi bad Anette svara på lite frågor kring det hela, håll till godo.

Hej Anette!

 

Under vilken tid spelade du aktivt vattenpolo? 

Anette: Spelade aktivt under åren 1986-1998. Räknar Ran och Lugi som hemma klubbar,  men har även spelat kortare tider i Neptun och Ängelholms vattenpolare.


Hur känns det att vara ordförande i polokommittén?

Anette: Jo tack, skräckblandad förtjusning,


Vad är ditt långsiktiga mål med kommittén?

Anette: Stärka och bredda vattenpolo i alla åldrar i Skåne. Få fler att upptäcka glädjen och utmaningen med sporten vattenpolo. De spelare som redan har upptäckt glädjen med sporten ska få utvecklas och utmanas.


Vad tror du är kommitténs största styrkor?

Anette: Helt klart det fina samarbetet vi har inlett mellan klubbarna. Vi pratar inte så mycket enskilda klubbar utan fokus ligger på Skåne.

Vi har redan sett att vi som utgör kommittén brinner för vattenpolo och att vi har fått naturliga ansvarsområden. Vi driver detta tillsammans.

 

Vad tror du om regionens möjligheter att utvecklas inom idrotten i antal utövare såväl som skicklighet?

Anette: Det ser ut som att vi är på rätt väg. Om man tittar på de yngre åldrarna kan vi se att alla tre klubbarna har fått rikligt med spelare. Vi har så unga spelare som 7-8-åringar. Vi försöker ordna matcher så ofta som möjligt. Alltid med trevliga inslag. Vi ser att barnen blir kompisar över klubbgränserna. Det är inga problem att blanda spelare från olika klubbar. Det är heller inget ovanligt att klubbarna ”gäst tränar” hos varandra. Detta bidrar till att spelarna kan dra nytta av olika tränares kunskaper och erfarenheter.

Men naturligtvis är det blodigt allvar när de tre klubbarna möts i seriespel och turneringar

 

Ett annat inslag vi arbetar med är att ordna träningsläger där alla tre klubbarna deltar med inhyrd tränare. Detta är otroligt givande för spelarna, men höjer även kompetensen hos de befintliga tränarna.  

LUGI ordnade en tränarklinik som blev väldigt uppskattad. Detta är naturligtvis något som vi kommer att ta fasta på och driva vidare.

 

Vad är dina hjärtfrågor inom den regionala idrotten?

Anette: En grundläggande problematik, som jag tror de flesta vattenpoloklubbarna i Sverige kämpar mot, är den begränsade vattentiden. Det saknas simanläggningar i  Sverige. Vi blir fler och fler spelare, men vi kan inte erbjuda tillräckligt med träningstider. Det är ett riktigt stort problem. Vi har spelare som vill träna och utvecklas, men det finns helt enkelt inte tillräckligt med tider för vatten träning.

Eftersom jag själv älskar sporten är det en stor önskan att fler ska få ta del av denna underbara sport. Hitta sätt att visa vår fantastiska sport och få fler att prova. Idrott för alla på alla nivåer, Kamratskap och laganda.


Vi önskar alla Anette ett stort och varmt välkomnande!