Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!

Hej och välkommen till skåne-sims vattenpolosektion. Vattenpolo är en av världens hårdaste och tuffaste sporter att utföra och klassades senast i Rio 2016 under OS som den jobbigaste av alla sporter. I Sverige har en del polospelare bakgrund som simmare vilket delvis kan ge fördel men sporten kräver betydligt mer i form av starka ben för vattentramp, bollkänsla och en känsla för lagspel.

I de länder med stora anor inom sporten så som Kroatien, Serbien, Ungern, Italien och Montenegro så börjar barnen på vattenpolo redan i unga år och utvecklas redan från starten till att bli vattenpolospelare.  
 

En möjlighet för 8 till 12 år gamla barn är att börja med vattenpolo är genom Poolkampen. Detta är ett koncept för att få barn att tycka det är kul med vattenpolo, utmaningar finns av olika grader men målet är ju att få barn att börja med vattenpolo redan i unga år och att på så sätt bredda sporten. 


Mvh, Skåne Sims Polokommitté 


Anmälningstid förlängd!
2018-08-07
Inbjudan till Skåne Water Polo Camp
Nu förlänger vi anmälningstiden till årets upplaga av skåne water polo camp!

Missa inte sommarens största vattenpololäger på Segevångsbadet i Malmö, se till att anmäla ditt barn nu! :)

Deadline för anmälan är förlängd till 2018-08-17.

Varmt välkommen in med din anmälan idag! =)
Skåne Water Polo Camp #2
2018-07-17
Inbjudan
För andra året i rad organiserar skånesims vattenpolokommitté det årliga Skåne Water Polo Camp på Segevångsbadet i Malmö. För mer information om hur du anmäler ditt barn så läs inbjudan. Har du ett barn som tillhör en klubb som inte bedriver vattenpolo? Bara maila kim@lugiwaterpolo.com med din information.
Polokommittén: Ny ordförande
2018-05-13
Anette Baxmann
Polokommittén har nu fått en ny ordförande, tidigare kommittémedlem Anette Baxmann axlar nu manteln som ordförande i skånesims polokommitté. Vi bad Anette svara på lite frågor kring det hela, håll till godo.

Hej Anette!

 

Under vilken tid spelade du aktivt vattenpolo? 

Anette: Spelade aktivt under åren 1986-1998. Räknar Ran och Lugi som hemma klubbar,  men har även spelat kortare tider i Neptun och Ängelholms vattenpolare.


Hur känns det att vara ordförande i polokommittén?

Anette: Jo tack, skräckblandad förtjusning,


Vad är ditt långsiktiga mål med kommittén?

Anette: Stärka och bredda vattenpolo i alla åldrar i Skåne. Få fler att upptäcka glädjen och utmaningen med sporten vattenpolo. De spelare som redan har upptäckt glädjen med sporten ska få utvecklas och utmanas.


Vad tror du är kommitténs största styrkor?

Anette: Helt klart det fina samarbetet vi har inlett mellan klubbarna. Vi pratar inte så mycket enskilda klubbar utan fokus ligger på Skåne.

Vi har redan sett att vi som utgör kommittén brinner för vattenpolo och att vi har fått naturliga ansvarsområden. Vi driver detta tillsammans.

 

Vad tror du om regionens möjligheter att utvecklas inom idrotten i antal utövare såväl som skicklighet?

Anette: Det ser ut som att vi är på rätt väg. Om man tittar på de yngre åldrarna kan vi se att alla tre klubbarna har fått rikligt med spelare. Vi har så unga spelare som 7-8-åringar. Vi försöker ordna matcher så ofta som möjligt. Alltid med trevliga inslag. Vi ser att barnen blir kompisar över klubbgränserna. Det är inga problem att blanda spelare från olika klubbar. Det är heller inget ovanligt att klubbarna ”gäst tränar” hos varandra. Detta bidrar till att spelarna kan dra nytta av olika tränares kunskaper och erfarenheter.

Men naturligtvis är det blodigt allvar när de tre klubbarna möts i seriespel och turneringar

 

Ett annat inslag vi arbetar med är att ordna träningsläger där alla tre klubbarna deltar med inhyrd tränare. Detta är otroligt givande för spelarna, men höjer även kompetensen hos de befintliga tränarna.  

LUGI ordnade en tränarklinik som blev väldigt uppskattad. Detta är naturligtvis något som vi kommer att ta fasta på och driva vidare.

 

Vad är dina hjärtfrågor inom den regionala idrotten?

Anette: En grundläggande problematik, som jag tror de flesta vattenpoloklubbarna i Sverige kämpar mot, är den begränsade vattentiden. Det saknas simanläggningar i  Sverige. Vi blir fler och fler spelare, men vi kan inte erbjuda tillräckligt med träningstider. Det är ett riktigt stort problem. Vi har spelare som vill träna och utvecklas, men det finns helt enkelt inte tillräckligt med tider för vatten träning.

Eftersom jag själv älskar sporten är det en stor önskan att fler ska få ta del av denna underbara sport. Hitta sätt att visa vår fantastiska sport och få fler att prova. Idrott för alla på alla nivåer, Kamratskap och laganda.


Vi önskar alla Anette ett stort och varmt välkomnande!

 

Tränarkliniken, en stor succé!
2018-04-17
Deltagarna
Helgen 14-15:e april arrangerade LUGI Vattenpolo i samarbete med Skåneidrotten och Idrottslyftet en klinik för vattenpolotränare. Kliniken var den första av många tilltänkta och blev en oerhört stor succé, totalt 22 anmälda tränare från olika klubbar varav 6 från LUGI och 3 från SK Ran, de övriga tränarna kom från andra klubbar runt om i Sverige och några tränare kom till och med från Danmark.

Tanken med hela kliniken var först och främst fokus på de skånska klubbarna såklart för att främja skånsk vattenpolo men inbjudan gick även ut till alla andra simidrottsföreningar i hela distriktet. Anledningen till detta var att simklubbar som kanske ville tidigare starta upp vattenpolo men inte kände att de hade kompetenta tränare skulle kunna få skicka sina tilltänkta tränare på en klinik för att komma igång med det hela.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..