Välkommen!

Hej och välkommen till skåne-sims vattenpolosektion. Vattenpolo är en av världens hårdaste och tuffaste sporter att utföra och klassades senast i Rio 2016 under OS som den jobbigaste av alla sporter. I Sverige har en del polospelare bakgrund som simmare vilket delvis kan ge fördel men sporten kräver betydligt mer i form av starka ben för vattentramp, bollkänsla och en känsla för lagspel.

I de länder med stora anor inom sporten så som Kroatien, Serbien, Ungern, Italien och Montenegro så börjar barnen på vattenpolo redan i unga år och utvecklas redan från starten till att bli vattenpolospelare.  
 

En möjlighet för 8 till 12 år gamla barn är att börja med vattenpolo är genom Poolkampen. Detta är ett koncept för att få barn att tycka det är kul med vattenpolo, utmaningar finns av olika grader men målet är ju att få barn att börja med vattenpolo redan i unga år och att på så sätt bredda sporten. 


Mvh, Skåne Sims Polokommitté 


Regionssammandragning
2017-09-28 10:40
Spelare från de tre skånska klubbar som medverkade under dagen
Den 23/9 arrangerade LUGI gemensam tränings och speldag för samtliga tre skånska klubbar. Det blev en härlig dag där barnen fick utvecklas i sitt spelsinne och sina förmågor. Dagen blev jättelyckad under ledning av LUGIs Chloe Nauta och Moulham Abboud. Stort tack till alla som bidrog och hjälpte till under dagen!

Skåne Water Polo Camp
2017-09-05 08:03
Översta bilden från vänster: Thomas Pettersson, Christopher Vang, Ulf Christoffersen, Ervin Babic, Kim Hansson, Anette Baxmann, Hussein Abboud, Berne Andersson och Moulham Abboud
Under helgen 2-3 september arrangerade skånesims polokommitté i samarbete med de tre skånska klubbarna ett läger för alla spelare födda 1998 och yngre.

Ervin Babic, som varit tränare i Kroatien för ungdomar där bjöds in som huvudtränare att hålla i lägret och genomförde detta med stor framgång.

Totalt deltog 70-90 barn under helgen.

Även internationella proffset Christopher Vang bistod med sin kompetens. 

FINA Domare Fredrik Armins hade regelgenomgång med alla deltagare kring domartecken och regler. 

Saknas på bilden ovan gör Chloe Nauta och Fredrik Armins. 

Detta är bara det först i raden av kommande regionala samarbeten mellan de skånska klubbarna vilket är jättekul tycker polokommittén. 

På bilden under finner ni de härliga matchmössorna från de olika klubbarna. 

Mvh, Skåne Sim Polokommitté
Skåne Water Polo Camp!
2017-08-29 12:44
Nu finns även kommande lägret för helgen 2-3 september uppe på Facebook som ett evenemang, in och titta! :) 

https://www.facebook.com/events/879931208826555/?fref=ts
Ervin Babic och Christopher Vang till Skåne!
2017-08-28 14:06
Till det första skånska regionala lägret har vi nöjet att meddela att Ervin Babic blir den som kommer att leda lägret. 

Ervin har sitt urpsrung i Kroatien men bor i nuläget i Linköping men har fostrats som polospelare och tränare i Kroatien, det land vars herrlag gick obesegrade genom och vann OS Guld i London 2012. 

Christopher Vang som är Sveriges enda vattenpoloproffs med stor internationell erfarenhet och kunskap välkomnar vi även till ledarstaben som ska finnas till hands för de 60-80 barn, ungdomar och juniorer som ska träna vattenpolo under den kommande helgen 2-3 september på Segevångsbadet i Malmö. 

Varmt välkomna pågar! :) 

Mvh, Skånes Vattenpolokommitté
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..