Hoppa till sidans innehåll

Nekrolog Stig Olsson

05 JAN 2021 18:08
  • Skapad: 05 JAN 2021 18:08

Strax innan jul nåddes vi av beskedet att en av skånsk (och svensk) simnings legendarer Stig Olsson avlidit i sviterna av Covid-19. Stig blev 92 år.

Stig som var tandläkare drogs in i simningen som simmarförälder genom sin dotter Barbro och sin hustru Gun. Föreningen var Helsingborgs Simsällskap där Stig ganska snabbt blev ordförande, en roll som han satt på mellan åren 1968-1980.
Stig var en föregångare som idrottsledare genom att tidigt inse fördelarna med klubbsamarbete över gränserna bl. a med Kristianstad SLS och Malmö Simsällskap, men Stig förstod också fördelarna med att knyta vänskapsband utanför landets gränser.
Stig var också en av initiativtagarna till Öresund Meeting som då simmades nere på Simhallsbadet i centrala Helsingborg. En internationell stortävling som fortfarande finns idag.
Med Stig som ordförande påbörjade HS sin resa mot att bli den storklubb man är idag.

70-talet var en hektisk tid för Stig då han förutom att vara HS ordförande också blev Skånesims ordförande mellan åren 1977–1987.
Därtill startade han också 1976 simutrustningsföretaget Freker, som idag drivs av Barbro och är välkänd som leverantör till många simföreningar i landet.

Stig har förutom sin tid som ordförande i Skånesim också suttit många år i styrelsen och bidragit med mycket klokskap i den skånska simningens utveckling.
Stig betraktas av många som en grå eminens och var en uppskattad besökare på simtävlingar innan pandemin slog till.
Stig var alltid glad och trevlig att prata med, oberoende av vilken klubb man kom ifrån.

Vi minns honom med värme i våra hjärtan som en av de allra största profilerna i Svensk och Skånsk simning genom tiderna.

Skribent: Towa Frederiksen
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link

Se all info