Hoppa till sidans innehåll

Info från Skånesims styrelse angående Covid-race

14 NOV 2020 17:30
Skånes Simförbunds styrelse har i ett extra styrelsemöte 13/11 2020 bland annat behandlat frågan om s.k. "Covid-race" och där fattades följande beslut för Region Skåne och Blekinge.
  • Skapad: 14 NOV 2020 17:30

Skånes Simförbunds styrelse har i ett extra styrelsemöte 13/11 2020 bland annat behandlat frågan om s.k. "Covid-race" och där fattades följande beslut för Region Skåne och Blekinge

Svenska simförbundet har utformat ett tävlingskoncept som syftar till att kunna få officiella tider vid lopp under träningsliknande former. 

 

Grundläggande är att Skånes simförbund fortsatt inte kommer att ge sanktion för tävlingar, utbildningar etc. i distriktets regi och detta beslut gäller till 17/11 2020 då eventuellt nya riktlinjer kommer från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne. Även om Skånesims styrelse delar ambitionen och viljan att i så hög grad som möjligt kunna bedriva våra verksamheter anser styrelsen inte att riktlinjerna i distriktet medger sanktion. Här vill vi även förtydliga att detta kan komma att ändras utefter pandemins utveckling och eventuellt nya riktlinjer från myndigheter. Skånesim analyserar kontinuerligt läget men har inte att överpröva ansvariga myndigheters beslut. 

 

Bedömningen är att Covid-race är att betrakta som en tävling och således ej bör genomföras enligt restriktionerna från Region Skåne som gäller t.o.m. 17/11 2020. Bedömningen att Covid-race är att betrakta som en tävling eller ej har hänskjutits till Svenska Simförbundet att avgöra och ge ev. sanktion.

Det är Svenska Simförbundet som gjort bedömning och tagit fram riktlinjer/underlag för upplägget kring Covid-race och Skånes simförbund anser det därför rimligt att ansvaret fortsättningsvis tas av Svenska Simförbundet för genomförandet och att ge sanktionering.

Beslutet grundar sig i huvudsak på följande skrivningar i "Införande av lokala allmänna råd enligt HSLF-FS i Skåne län" och ”Skärpta råd för att minska smittspridningen av covid-19 i Skåne”.

1. Var och en bör undvika att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas så som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. 

2. Var och en bör avstå att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 och senare. 

Vi hoppas givetvis på en förbättrad situation för men uppmanar alla föreningar att göra sitt yttersta för att följa de restriktioner vi är ålagda. 

Styrelsen Skånes Simförbund

Länkar till grund för bedömningen:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/637a2276a5cf4928806fab923c089ee8/inforande-av-lokala-allmanna-rad-hslf-fs-2020-12-skane-lan-folkhalsomyndighetens-beslut-27-okt-2020.pdf

 

https://www.1177.se/Skane/aktuellt/aktuellt-i-skane/27-oktober-skarpta-rad-for-att-minska-smittspridning-i-skane/

Skribent: Styrelsen Skånes Simförbund
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link

Se all info