Hoppa till sidans innehåll

Vi arbetar med


En strategisk plan handlar enligt vårt sätt att se det, om att få skånsk simning att dra åt samma håll och göra det på ett engagerat och effektivt sätt. Arbetet med den strategiska planen kräver ett strukturerat arbetssätt, en process som börjar i en gemensam analys av nuläget, tydliggörs i ett gemensamt beslut om inriktning/fokus och konkretiseras med tydliga mål och handlingsplaner. Därefter handlar det om att fundera på vilka konsekvenser mål och handlingsprogram får på personal- och organisationsutveckling. Kompetens och organisation måste ständigt utvecklas för att Skånesim ska klara av att realisera planen och samtidigt möta nya behov från föreningarna och hantera förändrade omvärldsfaktorer.

Skånesim stödjer Svensk Simidrotts mål att förbättra förutsättningarna för att såväl barn, unga, vuxna och äldre ska ges möjlighet att idrotta under hela livet.

Detta görs genom en förflyttning från en idrottsrörelse, tidigare formad av en triangel med en bred bas av barn och ungdomar och en smal topp som utgjort elitidrotten, till en idrottsrörelse i form av en rektangel med utrymme för alla oavsett nivå och förutsättningar. Genom att behålla så många som möjligt så länge som möjligt i verksamheten, ges även förbättrade förutsättningarna för alla att uppnå sina mål.

Skånesim arbetar med en rad olika områden, som du hittar i menyn till vänster. Alla områden leder mot Svensk Simidrotts gemensamma vision

Uppdaterad: 04 MAR 2021 08:52 Skribent: Gunnar Wismar
E-post: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link

Se all info