Hoppa till sidans innehåll

NIU

NIU


Sedan starten av höstterminen 2015 driver vi, Skånes simförbund, ett NIU program inom simning tillsammans med Malmö idrottsgymnasium, MIG. Det är en ypperlig möjlighet för dig som är intresserad av att ta ett första steg mot att bedriva en satsning på elitnivå inom simningen i en miljö där man kan kombinera gymnasiala studier med extra simträning. 

Det är för närvarande 8 elever som blivit antagna till NIU. Det kommer att finnas 4 platser att söka årligen och totalt ska 12 elever vara aktiva årligen på vårt NIU program. Där finns en möjlighet att under åren på MIG erbjudas mellan 2-4 simpass i veckan beroende på årskurs, för att få en lämplig progression på träningen.Första året består träningstiden varje vecka av 2 simpass, 1 fyspass och 1 teorilektion. Simträningen bedrivs idag på simhallsbadet, tidigare Aqvakul, och fysträningen hålls på friidrotts anläggningen Atleticum, på stadion området kring skolan.

Vår sammarbetspartner Malmö idrottsgymnasium som ligger i Swedbank stadion i Malmö är ett ledande alternativ i regionen för att erbjuda idrottare ett attraktivt alternativ till att kombinera idrottssatsning och studier. Man får som elev på MIG gå på en skola där idrotten är i centrum och där dina klasskamrater också är där för att de är idrottsintresserade.

Är du i ålder för att söka till gymnasiet och intresserad av att ta ett första steg mot att göra en elitsatsning inom simning i en motiverande och inspirerande miljö för idrottare?

Kontakta vår NIU tränare för mer information:

This is a mailto link

 

Uppdaterad: 11 APR 2019 10:37 Skribent: Tobias Thorgren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link