Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsutbildning


Simfunktionärsutbildning

Skånes Simförbund är formell arrangör av alla simfunktionärsutbildningar och alla funktionärsutbildningar (både TF & DF) skall rapporteras i förväg till vårt kansli på This is a mailto link. Vid frågor, kontakta kansliet.

Tävlingsfunktionärsutbildning (steg 1) 

Inom distriktet handhas tävlingsfunktionärsutbildning av respektive förening men skall rapporteras till kansliet på särskild blankett som man kan ladda ner här. Alla funktionärsutbildningar ska vara öppna för alla inom distriktet. Detta förutsätter att föreningen har en KLÄRK, dvs en person som är godkänd funktionärsutbildare. De föreningar som inte har egen KLÄRK får ordna sin utbildning genom att ta kontakt med någon av distriktets KLÄRKare (se kursledare).

Distriktsfunktionärsutbildning (steg 2)

För en hög standard samt för att säkerställa kvalitén på våra distriktsfunktionärer och kvalitetssäkra att alla erhåller samma utbildning och kunskap kan DF-kurs i Skånes simförbund endast arrangeras i tävlingskommitténs (TK) regi. Kursledare (KLÄRK) vid DF-kurs skall vara ledamot av TK. Föreningar som önskar arrangera en DF-kurs är välkomna att kontakta TK på nedanstående adress för offert m.m. This is a mailto link

Praktikpassen

De två praktikpass som gäller för att få legitimation som tävlings- resp distriktsfunktionär ska genomföras på sanktionerade tävlingar, alltså inte på utmanare/morgondagare eller dylikt. Vidare gäller att praktikanten ska stå själv på sin funktion, med eget ansvar. Det står naturligtvis varje förening fritt att erbjuda ett internt mellansteg för den som vill ha, ett så kallat ”titta-på-pass”, som dock inte kan godkännas som ett praktikpass.

Blankett för funktionärsgodkännande

Distriktets blankett för godkännande av simfunktionärer kan hämtas ovan. Den ska skrivas under av utbildande KLÄRK vad gäller teoridelen, varefter den blivande funktionären inom 6 månader ska fullgöra de två praktikpassen enligt ovan. Efter gjorda, och ifyllda, två praktikpass skickas blanketten, vanligen av resp funktionär, till Skånes Simförbund. Adressen finns uppe till höger på blanketten. Därefter distribueras en legitimation till resp förening.

Uppdatering av funktionärer

Varje förening, som ska arrangera en sanktionerad simtävling fr.o.m. 1 april 2010, måste säkerställa att det finns tillräckligt med funktionärer som genomgått kompletteringsutbildningen.

Rapportering av all genomförd utbildning

All utbildning som genomförs i föreningsregi och med distriktet som formell arrangör ska rapporteras till Skånes Simförbund dessa utbildningar skall/kan också rapporteras till SISU Idrottsutbildarna via Idrottonline.
Blankett för rapportering till Skånes simförbund finns här. Observera att inbjudan med kursprogram, klockslag och deltagarlista med fullständiga personnummer ska bifogas.
Denna rapportering är mycket viktig eftersom den ligger till grund för de bidrag som förbundet får, dels av Skånes Idrottsförbund och dels av Svenska Simförbundet.

Frågor?

Kontakta kansliet vid frågor.

Uppdaterad: 06 FEB 2021 12:09 Skribent: Gunnar Wismar
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link