Hoppa till sidans innehåll

Öppet vatten Event 6/8

22 JUL 2022 15:36
Skånes Simförbund bjuder in till ett kostnadsfritt öppet vatten event den 6 augusti!
  • Uppdaterad: 22 JUL 2022 15:36

Det finns ett ökande antal simmare, parasimmare och motionärer som attraheras av simning i öppet vatten. Vi vill skapa tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter, bli motiverad och inspirerade samt prata öppet vatten simning, ge varandra tips på fina träningsvatten och få tävlingstips.

Var: Ljungbyheds Friluftsbad, Klippans kommun

När: Den 6 augusti 2022

Tid: start kl. 09.00 slut ca. kl. 13.00

Ingår: Inspirationsföreläsning + två simpass á ca 45 min med fokus öppet vatten. Allt anpassas efter deltagarna! Lunch och fika ingår också.

Pris: Gratis för medlem i klubb som är ansluten till Skånesim!
Vill ni ta med simintresserade vänner så välkomnar vi det!
Då betalar de 200:-/person.

Anmälan öppet vatten event Skånesim (senast 3 augusti)


Patrik Ericsson, vår inspirationsföreläsare och coach för dagen!

 

imagetc2uk.png

Patrik har haft tre olika idrottskarriärer. Han började som simmare och tog bla SM-guld på USM och en mängd medaljer av olika valörer som ungdomssimmare. Därefter bytte han sport till cykel, ett naturligt steg då hans pappa var gammal elitcyklist. Patrik körde som proffs för stall i Italien, USA och Danmark under flera år. Men passionen för simning har alltid varit närvarande.

 

När han för 7 år sedan avslutade sin cykelkarriär valde han att prova på triathlon. En sport som ju förenar simning och cykling med löpning. Med skillnaden att det är simning i öppet vatten. Efter ett flertal Ironman tävlingar bakom sig bestämde han sig för att i år avsluta sin egen aktiva idrottskarriär. Det gjorde han med det (ö-)kända loppet SWISSMAN XTREME TRIATHLON där han slutade på en mycket hedrande 3:e plats!

 

Med sin långa karriär med tunga meriter inom både simning, cykel i bagaget blev han snart tillfrågad att fungera som coach för Svenska Triathlonförbundet. Han har varit coach vid ett flertal läger bla på Playitas i förbundets regi och tillsammans med Mikael Rosén, landslagscoach för öppet vatten.Ett nytt spännande tränaruppdrag väntar nu för Patrik, inom parasport.  I våras var han guide åt en blind triathlet. Ett lopp som slutade med vinst. Det gav mersmak att kunna fungera som partner till en annan idrottare, där allt fokus ligger på denne samtidigt som det sätter krav på den egna formen. Nu satsar de som ett team på OS 2024 i Paris!

 

Patrik har gedigen erfarenhet av simning, både i bassäng och öppet vatten och han har en spännande idrottskarriär att dela med sig av. Vi ser fram emot att lyssna och lära av honom. Passa på att ställa frågor om tävlande i öppet vatten!

 

Vi tänker att detta event ligger helt perfekt i tiden som ett sätt att kolla formen inför Malmö Open Water och SM i Öppet vatten den 12–13 augusti i Malmö. Det är en bra tävling med många olika distanser att välja mellan. Ett gyllene tillfälle att prova tävla! Vi är också glada över att få eliten i öppet vatten till ett SM i Skåne! Läs mer på deras hemsida: https://malmoopenwater.se

 

Skribent: Tobias Thorgren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Simförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708978791
E-post: This is a mailto link